MONSTER Budapest Fridge fesztivál

MONSTER Budapest Fridge fesztivál

….A csúcson vagy. A jeges szél az arcodba csap. Alattad a szédítő mélység és egy szinte függőleges hófal. Az adrenalin dübörögni kezd a véredben. Még egyszer ellenőrzöd a boardod és elindulsz. A világ megszűnik körülötted. Csak a siklás van... Az ugrás… Az érkezés… A lüktetés...Az őrjöngő tömeg tapsvihara hoz vissza a valóságba. Megint megcsináltad…..

A helyszín azonban ezúttal, nem az Alpok valamelyik csúcsa , hanem a magyar főváros, Budapest szíve. 2010. nov. 11-től 14-ig a Hősök Tere és a Felvonulási Tér a sízők és boardosok birodalma lesz. Ekkor rendezik ugyanis a MONSTER Budapest Fridge Fesztivált. A sí- és snowboardpályák, a havas lejtők és hütték hangulata a 2 milliós nagyvárosban.
Egy óriás ugrató, a világ legjobb riderei , sztár DJ-k, koncertek, kiállítás és vásár.
Négy napos folyamatos pörgés, buli , lüktetés.

Ez a típusú extrém fesztivál már több európai városban került megrendezésre nagy sikerrel. MONSTER Budapest Fridge néven most debütál Budapesten. A rendezvény egyedülálló Közép – kelet Európában. Sí, snowboard, téli kiállítás , fesztivál.
Körülbelül 10 éve kerültek be ezek a versenyek a nagy városokba, hiszen néha a "hegy könnyebben megy az emberekhez, mint az emberek a hegyhez”.
Európában az Air&Style volt az első ilyen jellegű verseny Ausztriában, Innsbruckban.

A helyszín
A Fesztivál helyszíne a Hősök Tere mellett a Felvonulási Téren egy 15.000nm-es terület.
A rendezvény építése 10 napig tart.
A Fesztivál legbonyolultabb, ugyanakkor leglátványosabb eleme a versenyt kiszolgáló ugrató(rámpa) lesz. Ez egy 34 m magas mobil építmény, amely, - magasabb, mint egy tízemeletes lakóház!!!!
Ilyen méretű, és jellegű mobil építmény felépítésére, még nem volt példa Magyarországon. A magassága tehát 34m, hossza kb. 120m, szélessége 10-16m. Az acél szerkezetre lemez és fa borítás kerül, amelyre jön majd a hűtőrendszer és a hó.. A rámpára a versenyzőket, egy külön erre a szerkezetre tervezett lift fogja felvinni, amely kb. 3 perc alatt ér fel az építmény tetejére.
A havat egy holland cég gyártja , akik folyékony nitrogén segítségével állítják ezt elő. A hóra - bármennyilyen hihetetlen - akár + 15 C fokban is garanciát vállalnak. Megközelítőleg 200 tonnát készítenek az eseményre, oly módon, hogy az első napra legyártják a legnagyobb mennyiséget, majd naponta frissítik, újratöltik a pályát. A rámpán 30-40 cm vastagságban áll majd a hó,és egy alácsövezett hűtőrendszer segít abban, hogy még tartósabb legyen a pálya.
Az ugrató mellett három nagy sátor várja a látogatókat nov. 11-től 14-ig, csütörtöktől vasárnapig. Az 1.200 nm-es Kiállítási sátor , A PartyAréna - 1.300 nm-en és egy emeletes, terasszal ellátott 700 nm-es VIP sátor .

A verseny
Technikailag mindig nehezebb egy városi ugratón ugrani, ugyanis a körülmények sokkal mostohábbak mint a természetes környezetben. Nehezebb megfelelő minőségű havat készíteni és kezelni a pályát. A versenyzőknek nem igazán van bemelegítési lehetőségük, illetve van, de már az első ugrásnak is legalább 20 méteresnek kell lenni a biztonságos érkezéshez.
Ezek a versenyek a trükkökről szólnak, amelyek több szempont szerint pontozhatóak, de a legfontosabb a minél stílusosabb és szebb kivitelezés. Olyan srácok lesznek Budapesten, akik igazi profik, akik mögött több tízezer dolláros szponzorációk állnak.

Ott lesz a Hősök Terén többek között a többszörös Air and Style győztes osztrák Stefan Gimpl és a tavalyi első helyezett Marco Grilc is feltűnik a 34 méter magas ugratón! Akik a sízésre esküsznek, azok sem maradnak nagy nevek nélkül, mert jönnek a feltörekvő freeski legkomolyabb arcai is! Samy Carlsson, Simon Dumont, Jon Olsson és még sorolhatnánk. A A magyar riderek közül Liptay Dávid , Truso Lukács és Csanaky Peti próbálják megvédeni a hazaiak becsületét.

A party
Az ugrató melletti Nagyszínpadon, három kis színpadon és a PartyArénában a versenyek előtt, alatt és után folyamatos a pörgés, a bulizás, a lüktetés, miközben orrunkba mélyen beleivodik a forralt bor illata. Kint a szabadban koncertet ad többek között GRANDMASTER FLASH, DUB FX and CADE, a BRAINS, a TANKCSAPDA, a KOWALSKY MEG A VEGA, az ANIMA SOUND SYYTEM. A PartyArénában 22.30-05.00 -ig olyan sztárok keverik a zenét, mint JAMES ZABIELA, OLIVER HUNTEMAN, CHRISS, stb..

….A Hősök Tere legmagasabb csúcsán vagy. A jeges budapesti szél az arcodba csap. Alattad Európa egyik legnagyobb hóval borított ugratója. Az adrenalin dübörögni kezd a véredben. Még egyszer ellenőrzöd a boardod és elindulsz. A világ megszűnik körülötted. Csak a siklás van... Az ugrás… Az érkezés…A lüktetés... Az őrjöngő tömeg tapsvihara hoz vissza a valóságba . Ezt sosem felejted el…. MONSTER Budapest Fridge Fesztivál 2010....

A négynapos bérlet akciósan, szinte féláron 7500Ft-ért kapható csak nálam! Lehet hogy csak korlátozott ideig, úgyhogy siessetek!
Váradi József
06-30-650-42-96
varadi.jozsef@meex.hu
Aki elvisz 10 jegyet, egyet ajándékba kap!
Szóljatok barátoknak, rokonoknak, ismerősöknek, mert ez lesz az ősz legnagyobb zenei eseménye!

0
Your rating: None
qsa's picture
Szuper lesz!

Szuper lesz!

Submitted by qsa on 2010, October 26 - 00:21.

User login

Lazapipa Funk Rádió

Lazapipa Select Rádió

Lazapipa Digital Rádió

Lazapipa Rock Rádió

Lazapipa Romantic Rádió

Lazapipa Lounge Rádió

Lazapipa House Rádió

Lazapipa Minimal Rádió

Navigation

Who's online

There are currently 0 users and 1 guest online.

Who's new

  • Jocifoto
  • Kovitomi
  • rizsolt

Skype - Lazapipasite

My status

Partnereink:

Powered by Qsa Entertainment