Elhunyt a diszkó királynője

63 éves korában hosszú szenvedés után Floridában elhunyt Donna Summer amerikai énekesnő, dalszerző, akit a világ a diszkó királynőjeként ünnepelt. A mellrákban szenvedő Summer utolsó pillanatig új albumán dolgozott.

Az ötszörös Grammy-díjas énekesnő egyaránt otthonos volt a pop, rock, new wave tolmácsolásában, de legnagyobb sikereit a 70-es, 80-as években, a diszkó korszakban érte el. A Last Dance, Bad Girl, Hot Stuff, I Feel Love ma már a popzene klasszikusai közé tartozik. De a Love to Love You Baby, She Works Hard for the Money, This Time I Know It's for Real című dalok is sokáig vezették a slágerlistákat. Summer albumok, kislemezek millióit adta el.

LaDonna Adrian Gaines 1948-ban született Bostonban mélyen vallásos nagycsaládban. Whitney Houstonhoz hasonlóan ő is a templomban kezdte az éneklést. Példaképének Mahalia Jacksont és Janis Joplint tartotta.

Az a kivételes amerikai popsztár volt, aki hosszasan élt Európában, és ott is sikereket aratott. Németül énekelte a Hair, Godspell, Showboat musical főszerepeit.

Donna Summer filmben is fellépett, az 1978-as Thank God It's Friday című produkcióban szerepelt, a film betédala, a Last Dance elnyerte a legjobb dalnak kijáró Oscar-díjat.

0
Your rating: None

Partnereink:

Powered by Qsa Entertainment